Itä-Latviassa, Daugavpilsin kaupungissa pidettiin 23.-25.4. ”The Gospel Festival 2010” nimellä kokouksia, joihin osallistui kansainvälinen evankelista David Hathaway (www.propheticvision.org.uk). Tämä kristillinen tapahtuma oli ensimmäinen laatuaan tässä mittaluokassa seudulla, jota pitkään on pidetty yhtenä Euroopan pimeimmistä alueista.

Daugavpils on Riikan jälkeen toiseksi suurin kaupunki Latviassa ja siellä asuu yli 105.000 ihmistä.

Kolmen päivän ajan festivaalissa kävi eri arvioiden mukaan 2.000 – 3.500 ihmistä. Tämä oli kaikkien aikojen  suurin kristillinen kokous Itä-Latviassa ja Daugavpilsissa. Tämä oli myös suurin kaupungissa koskaan tapahtunut yleisötilaisuus sisätiloissa. Kaupungin hallinnon edustajia esiintyi festivaalin ensimmäisessä ja viimeisessä tilaisuudessa. He toivoivat, että vastaavanlaisista festivaaleista tulee Daugavpilsiin hyvä, toistuva perinne.

Festivaaliin osallistui vieraita Valko-Venäjältä, Virosta, Liettuasta ja Latvian eri kaupungeista. Myös muista maista tuli edustajia. Tapahtumassa oli monipuolinen musikaalinen ohjelma. Musiikkiyhtyeitä, tanssiryhmiä ja esiintyjiä Riigasta, Valmierista, Daugavpilsistä, Aizkraukista ja Vilnasta sekä muilta paikkakunnilta palveli tuotannollaan kaikissa seitsemässä kokouksessa. Festivaalin yhteydessä pidettiin kaksi iltakonserttia nuorisolle riikalaisen ”HOF pro” produktiokeskuksen avustuksella. Joka ilta oli järjestetty erityinen juhlaohjelma lapsille.

Festivaaliin osallistuivat ja siinä yhdessä palvelivat käytännöllisesti katsoen kaikki alueen evankeliset seurakunnat. Siinä näkyi, miten paljon voidaan tehdä Jumalalle, kun seurakunnat toimivat yhteistyössä. Viisi vuotta sitten Daugavpilsissä luotiin kaupungin evankelisten seurakuntien neuvosto. Tänä aikana on käynyt ilmi, miten paljon tehokkaammin voidaan palvella Herraa, kun vallitsee yhteisymmärrys ja yhteys, jonka ansiosta tämänkin festivaalin järjestäminen David Hathawayn kanssa tuli mahdolliseksi ja joka johti vielä laajempaan yhteistyöhön useampien alueen seurakuntien välillä.

Festivaalin suurimmaksi hedelmäksi tulivat ihmiset, jotka saarnojen jälkeen antoivat elämänsä Jumalalle ja ottivat Jeesuksen Kristuksen vastaan Herranaan ja Vapahtajanaan. Kolmen päivän aikana sen ratkaisun teki vähintään 1.500 ihmistä. Sellaista ei ollut tapahtunut edes merkittävällä 1990-luvulla, jolloin entisen Neuvostoliiton alueella oli suuri herätys. Festivaalissa monet saivat Jumalalta yliluonnollisen fyysisen parantumisen, josta he myös todistivat kaikkien edessä. Voidaan varmuudella sanoa, että tämä on uusi herätyksen aalto, joka on vasta alkamassa ja joka tuo Jumalalle paljon hedelmää!

Stanislav Zlobin

Gospel Festivaalin 2010 koordinaattori

Daugavpilsin kaupungin evankelisten seurakuntien pastorineuvoston sihteeri

God’s Covenant Church –seurakunnan pastori