Lähetystorin avajaisia vietetään lauantaina Kovelahden Nousulassa 27.11.2010, jossa aamupäivällä 11:00 pidetään  ensiksi INFO-tilaisuus. Myymälä avataan aivan Nousulan naapurissa jo klo 9:00 osoitteessa Välikyläntie 18. Info-tilaisuudessa pastori Stanislav Zlobin Daugavpilsistä kertoo työstämme Latviassa. Hän kertoo seurakuntansa työstä sanoin ja kuvin kaupungissaan. Hän kertoo mm eräästä avustuskohteestamme kaupungissaan, sosiaalitalosta, jossa on yli sata vähäosaista lasta. Lapsiperheet asuvat pienissä ja ahtaissa yhden huoneen asunnoissa, vailla kunnollisia peseytymismahdollisuuksia. Joissakin asunnoissa majoittuu jopa 6 – 8 henkilöä, lapset, vanhemmat jopa isovanhemmat asuvat samaa ahdasta asuntoa. Olosuhteet ovat näin äärimmäisen vaikeat Daugavpilsin kaupungissa, kuten on asian laita monissa muissakin Latvian isoissa kaupungeissa. Maassa on heikot taloudelliset tilanteet ja talven tullessa sosiaalitalon ihmiset, kuten usein vähäosaiset, kärsivät eniten. Baltian Lähetystorin kautta avustamme Daugavpilsin Sosiaalitalon perheiden vähimpiä lapsia, että he saisivat ainakin kerran viikossa maitoa ja lämpimän suihkun. Perheet saavat toki pientä sosiaaliavustusta, noin 60 euroa kuukaudessa. Tämä summa ei kuitenkaan aina riitä edes perheen riittävään ravintoon. Tästä Sosiaalitalosta ja muista avustuskohteistamme kuullaan siis Nousulassa klo 11.00 alkavassa INFO-tilaisuudessa. Vielä iltapäivällä klo 13.00 alkavassa Lähetystorin avajaisjuhlassa tilaisuutta juhlistavat Stanislav Zlobin ja Vuokko Lahtinen musiikillaan. Kumpikin laulavat kauniita, tuttuja suomalaisia ja venäläisiä hengellisiä lauluja. Väliajalla maistuvat edulliset kahvit ja tortut tunnetusti hyvässä Nousulan Kahviossa.

Tervetuloa avajaispäivän tapahtumiin, sekä tekemään löytöjä Baltian Lähetystorilta. Lähetys- ja avustustyön hyväksi myytävää tavaraa on runsaasti, valikoima on monipuolista.Vanhempi myyntiin lahjoitettu tavara on peräisin 30-40-luvulta ja hinnat ovat lisäksi erittäin edulliset. Kannattaa tulla ostoksille kauempaakin ja uutta myytävää tulee esille joka viikko.

Lähetystorin tuotto on tarkoitettu Jämijärven Helluntaiseurakunnan kautta tehtävän Baltian työn tukemiseksi.

Toivo ja Marja-Leena Mäki