Kansainvälinen Sar Shalom (Rauhan Ruhtinas) messiaaninen seminaari ja musiikkitapahtuma pidetään toista kertaa Sastamalassa. Tapahtuman järjestäjinä toimivat yhteistyössä Jämijärven ja Vammalan helluntaiseurakunnat Via Baltica Team nimikkeen alla vastuuhenkilöinä Toivo ja Marja-Leena Mäki.

Ajatuksemme kiteytettynä on tuoda tapahtuman avulla messiaaninen opetus- ja kokouskäytäntö koettavaksi ja nähtäväksi kuultavaksi Suomessa, jotta ihmisille syntyisi parempi käsitys Jeesukseen uskovien juutalaisten toiminnasta. Sar Shalom-tilaisuudet pidetään ensi viikonloppuna Helluntaikirkossa, osoitteessa Varikonkatu 10.

Viime vuoden vastaava tapahtuma saavutti niin suuren suosion ja monet toivoivat jatkoa Sar Shalom- tilaisuuksille.  Tästä rohkaistuneena päätimme pitää toisen vastaavanlaisen kansainvälisen tapahtuman. Luonnollisesti pyrimme saamaan uuteen järjestettävään tilaisuuteen vähintään yhtä tasokkaita puhujia ja esiintyjiä kuin ensimmäiseenkin Sar Shalom – tapahtumaan vuosi sitten.

Varsinainen Sar Shalom -tapahtuma on kaksipäiväinen, lauantai ja sunnuntai 19.–20.3.2011. Ohjelmaan kuuluu seminaareja, messiaaninen sapattikokous, ja sunnuntaina musiikkitilaisuus kuuluisan viulutaitelija Serquei Popovin seurassa.

Tämän vuoden pääpuhujana seminaareissa toimii Daniel Nessim messiaaninen johtaja Lontoosta. Musiikissa on mukana mm gospel laulaja Eija Merilä, pastori Michael Maass ja vierailijoita Baltiasta. Heprealaisesta karkeloinnista vastaa Dance Studio D&D Latviasta, Dmitrijs Morderersin johdolla.

Daniel Nessim, kuvassa – syntyi Juutalaiseen kotiin Lontoossa. Hänen kotonaan, epätavanomaisesti muihin juutalaiskoteihin verrattuna, uskottiin Jeesukseen juutalaisten Messiaana, joka täytti Vanhan Testamentin profetiat. Näin ollen hän tutustui juutalaistyöhön jo kotonaan. Daniel teki henkilökohtaisen uskonratkaisunsa Jeesuksen puoleen ollessaan seitsemänvuotias. Hänen ollessaan kahdeksanvuotias, hänen perheensä muutti Vancouveriin, jossa hänen isänsä vastaanotti juutalaisten keskuudessa lähetystyötä tekevän yhdistyksen johtajuuden.

Vancouverissa Daniel oli paljon tekemisissä vanhempiensa tekemän lähetystyön sekä kotiseurakuntansa lähetystyön kanssa. Insinöörinammattiansa opiskellessaan hän suoritti samalla Bible College yliopiston ja tämän jälkeen Regent College yliopiston, josta hän valmistui teologian maisteriksi (Masters of Christian Studies).

Tänä aikana hänellä oli tilaisuus olla mukana Vancouverin ensimmäisen messiaanisen (Jeesuksen uskovien juutalaisten) seurakunnan perustamisessa. Tänä aikana hän myös tapasi Deborah vaimonsa, joka oli myös uskova juutalainen, lähtöisin Kaliforniasta liberaalijuutalaisesta kodista. Daniel ja Deborah menivät naimisiin vuonna 1992, ja asuvat nyt Lontoossa Golders Green kaupunginosassa poikansa, Samuelin kanssa.

Daniel ja Deborah ovat palvelleet Chosen People Ministries järjestön lähetystyössä 1998 vuodesta lähtien. Daniel on taitava ja tunnettu puhuja, joka on saarnannut, Englannissa, Kanadassa, Israelissa, ja Yhdysvalloissa. Chosen People Ministries lähetystyön johtajuuden lisäksi, Daniel johtaa myös paikallista messiaanista Beth Sar Shalom seurakuntaa Lontoossa ja evankelioi edelleen Juutalaista yhteisöä alueellaan. Englannissa asuu noin 300,000 Juutalaista, ja tarve heidän saavuttamisekseen evankeliumilla on edelleen suuri.

Laulaja – evankelista Eija Merilä

on oma suomalainen laulajaevankelistamme, joka ei enempää esittelyjä tarvitse, esiintyy lauantaina ja sunnuntaina Sar Shalom tapahtuman osioissa. Tarkempi ohjelma löytyy näiden sivujemme ohjelma kansiosta.

Pastori Michael Maass, palveli Melech Yiesrael-nimistä messiaanista seurakuntaa Floridassa noin 10 vuotta toimien siellä ensiksi musiikkipastorina ja loppuajan noin neljä vuotta seurakunnan johtavana pastorina. Michael on ollut Suomessa puhujakiertueella useita kertoja vuodesta 2007 alkaen ja toimi vuosi sitten ollen Sar Shalom-tapahtuma pääpuhujana. Tällä hetkellä Michael Maass toimii Liettuan ICEJ:n johtajana sekä Day of Restoration- järjestön johtajana. Hän asuu Vilnassa Liettuassa vaimonsa Faustan ja kolmen lapsensa kanssa.

Kuvassa Vammalan helluntaiseurakunnan kuoro, Canti Coorum vuoden 2010 Sar Shalom tapahtumassa.

Sar Shalom-tapahtumaan Sastamalassa on tulossa myös muita kansainvälisiä vieraita, messiaanisten seurakuntien johtajia Baltiasta ja mahdollisesti Venäjältä. Kannattaa lähteä mukaan Sar Shalom-tapahtumaan, kokemaan ja näkemään miten uudestisyntyneet messiaaniset juutalaiset opettavat ylistävät ja palvovat Jumalaa.

Toivo Mäki