Kovelahden Lähetystori tulee toimineeksi marraskuun lopulla yhden vuoden.  Aluksi tori sijaitsi Kovelahden kyläkeskuksessa vastapäisessä Aholan kiinteistössä aivan paikallispankin vieressä. Lähetystorin toiminta siirrettiin viime elokuussa tien toiselle puolelle vanhan OTK:n kaupan tiloihin ja kauppa on avoinna torstaisin ja lauantaisin. Vaatteiden, astioiden ja koriste-esineiden lisäksi torilta löytää arvokkaita antiikkiesineitä, huonekaluja sekä paikallisten käsityötaitajien kutomia laadukkaita villasukkia, lapasia ja suosittuja räsymattoja. Lisäksi siellä myydään Marja-Leena Mäen vesivärimaalauksista tehtyjä painotuotteita ja postikortteja, euron arpoja ym. Hinnat ovat niin edullisia ja myytävät tuotteet niin laadukkaita, että asiakkaita käy varsin laajalta alueelta.

Via Baltica Teamin toiminta on aloitettu vuonna 2006 Marja-Leena ja Toivo Mäen toimesta.  He ovat olleet aktiivisesti mukana vapaaehtoisessa kenttätyössä Baltian maissa, Latviassa Liettuassa ja Virossa. Tätä Baltian maissa tehtävää hengellistä ja humanitääristä avustustyötä Kovelahden Lähetystori on tukemassa omalla osuudellaan.

Marja-Leena ja Toivo Mäki tulivat Suomeen paluumuuttajina Floridasta Palm Beachin läänistä, jonne he olivat muuttaneet Suomesta 1992 syksyllä.  Amerikassa vietettyjen kiireisten vuosien aikana alkoi itää ajatus vanhaan kotimaahan paluusta, vaikkei Floridan palmurannat ja lämpökään yhtään hullummalta tuntunut.  Vuonna 2003 he päättivät viettää kesän Suomessa ja löysivät sen kesäajan kestäneen etsiskelyn tuloksena Kovelahdesta kauan tyhjillään olleen ns. OTK:n vanhan kesäasuntona olleen kiinteistön. Rakennuksen sijainnissa täyttyivät kaikki ne toiveet ja unelmat, joita he olivat asettaneet, joskus Suomesta hankittavalle asunnolle: Talo järven läheisyydestä, jossa peruspalvelut olisivat lähellä. Kiinteistön lähistöllä olivat palvelut kuten,  posti pankki ja kauppa. He ihastuivat paikkaan sekä vireään kylään ja sen luonnonkauniisiin maisemiin ostivat kiinteistön ja remontoivat parissa vuodessa vanhan kaupan kodikseen.  Samassa talossa on nyt tilaa asunnon lisäksi myös Lähetystorille. Marja-Leena ja Toivo Mäki ovat iloisia siitä lämmöstä, jolla kyläläiset ovat ottaneet heidät vastaan Kovelahdella. Lisäksi he ovat kiitollisia siitä, kuinka monet kyläläisistä ovat löytäneet torin ostospaikkanaan ja lisäksi ottaneet omakseen myös Lähetystorin käytännön tukemisen ja avustamisen. Lauantaina Joulukuun 10. päivänä halutaan Lähetystorilla tarjota muun tarjonnan ohella kävijöille myös glögiä ja pipareita, Marja-Leena toivottaa kaikki lukijat ystävineen myös tervetulleeksi lämmittelemään ja tekemään vaikka jouluostoksia ynnä nauttimaan lämmintä juomaa!

Siunattua Joulun odotuksen aikaa!