Kiitämme esirukouksistasi ja taloudellisesta tuestasi Via Baltica työlle. Jälleen saimme tilaisuuden toimittaa viime viikonloppuna ”Leipää Latviaan” yhden täyden rekkakuorman.

Eräs pieni lähetyksen odottajaTällä kerralla leipäkuorma vietiin Iecava-nimiseen kaupunkiin Latviassa, noin 60 km Riikasta etelään Via Baltica-tietä pitkin. Iecavassa jakelusta vastaa Baltic Future-niminen paikallisjärjestö, jossa mm. Dzintra on mukana. Tämän kuorman lähettämiseen vaikutti eräs nuori veli merkittävällä taloudellisella panoksella, sekä eräs sisar joka on uskollisesti vuosia tukenut työtämme. Kiitämme Herraa jokaisesta rinnalla kulkijasta, avustajasta, työn tukijasta ja tukiseurakunnistamme. Tämä työmme on yhteistä ja jokaiselle on sama palkka luvattu, Sanan mukaisesti.

Keväällä saimme Iisakin välityksellä pyynnön Daugavpilsistä, olla mukana kustantamassa kivipaasi opastetta Holokaustin Uhrien Muistopaikalle. Opaste tulee tien varteen Daugavpilsin kaupungin ulkopuolelle, jossa sijaitsee eräs Daugavpilsin Holokaust-uhrien joukkohaudoista. Tarkemmin sanoen paikka sijaitsee Riikaan johtavan vanhan maantien varressa noin 5 km Jekapilsin suuntaan. Opastepaasi haluttiin pystyttää siksi, että ohitse kulkevat ihmiset havaitsisivat tämän paikan. Ennen kaikkea he, jotka haluaisivat käydä muistopaikalla, mutta eivät ole olleet tietoisia paikan olemassa olosta tai sijainnista. Näin halukkaat kävijät helpommin löytäisivät muistomerkille. Jotkut teistä olette siellä vierailleet tai olet viettänyt jopa hiljaisen hetken Holokaustin aikana henkensä menettäneiden muistoksi. Muistopaikka sijaitsee keskellä surullisen oloista kangasmetsää, jossa on useita muistokiviä. Alueella olevista kivien teksteistä käy ilmi, kuinka paljon ihmisiä tuhottiin II-maailman sodan aikana kussakin Euroopan maassa sekä Baltian maissa.

Saimme muistolaatan rakennuskustannuksista Daugavpilsin juutalaisyhteisöltä kustannusarvioksi 250 €. Pidimme summaa varsin edullisena ja yksimielisen, yhteisen päätöksen tehtyämme halusimme lahjoittaa Daugavpilsin muistomerkille johtavan opastepaaden valmistuskustannukset Daugavpilsin juutalaisyhteisölle. Näin he saattoivat tilata muistokiven, johon tulee kolmella kielellä venäjäksi, latviaksi ja englanniksi teksti Holokaustin Uhrien Muistolle. Opaste pystytetään tien varteen näkyvälle paikalle ja opastepaaden julkistamistilaisuus on Holokaustin muistopäivänä, heinäkuun 4. päivä. Ystävämme Daugavpilsin juutalaisyhteisössä toivoivat sydämestään meidän osallistuvan mukaan Holokaustin muistopäivänä pidettävään opastepaaden julkistamistilaisuuteen. Mikäli haluat olla mukana tässä hankkeessa, voit laittaa lahjoitukseesi viitteen ” Opastepaasi”.

Heinäkuun 13.-15. päivä järjestämme Lähetystyön Kesäjuhlat Kovelahdella. Ohjelma tulee näkyviin nettisivuillemme ja myös Face-Book`in Via Baltica Ministry- sivulle. Haluamme muistuttaa sinulle, että pastori Leonid Vapne ja muusikko Konstantin Kurins Riikasta ovat mukana juhlillamme. Lauantaina iltapäivällä aloittelemme klo 12:00 jälkeen messiaanisella sapattikokouksella. Varsinaisten Kovelahden Kesäjuhlien, jotka alkavat jo perjantaina klo 18:00 jatkuen lauantaina 18:00 ja sunnuntaina klo 15:00. Kesäjuhlien pääpuhujana on lähetystyön veteraani Altti Viljanen ja sunnuntaina musiikkivoimia on paikalla runsaasti, mukana mm. Pohjanmaalla hyvin tunnettu Kitaratrio Alajärveltä, jossa soittavat Juhani Laukkonen, Leo Luoma ja Kari Tynjälä.

 

Toivo oli toukokuussa Jerusalemissa (CPGM) Chosen People Global Ministries’in kansainvälisessä kokouksessa sekä Riikassa. Ilo on teille kertoa, että Suomi valittiin järjestön 15. jäsenmaaksi ja hänet valittiin Suomen edustajaksi tässä kansainvälisessä järjestössä. Hän kertoo kesäjuhlilla matkakokemuksiaan Jerusalemista ja tuo terveisiä kentältä Latviasta. Kesäjuhlien osoite on Välikyläntie 21 39610 Kovelahti – Tervetuloa mukaan läheltä ja kaukaa!!

 

Hyvää ja turvallista juhannusta!

Via Baltica Team