Infoa Jesaja 53-selityksin kirjaprojektistamme

Syksyiset terveiset kaikille Via Baltica juutalaistyön ystäville ja tukijoille. Työntäyteisen alkusyksyn jälkeen meillä on ilo ilmoittaa, että Jesaja 53 selityksin kirjaprojektimme on aivan loppusuoralla ja uunituore teos on tulossa kirjapainosta aivan lähipäivinä.

Projektin ensimmäinen vaihe oli kirjan kääntäminen suomen kielelle, oikoluku- ja kieliasun tarkistuksineen, joka kokonaisuudessaan oli varsin mittava urakka. Nyt ovat vuorossa vielä kirjan taitto- ja painovaiheet.

Jokaiselle kirjan ennakkoon tilanneelle lähetämme sen välittömästi, kun kirjapaino lähettää valmista tuotetta, kiitos tilauksestasi! Lisäksi otamme vielä uusia ennakkotilauksia vastaan. Toivomuksemme onkin, että mahdollisimman moneen seurakuntaan tilattaisiin kirjaa kirjamyyntiin. Yksittäistilaukset ovat toki tervetulleita, tilauksen voi hoitaa sähköpostilla malla@ippnet.fi tai puhelimitse Malla 040-965 2925 ja maksun voi hoitaa alla olevalle tilillemme.

Kirjan myyntihinta on 20 e/ kappale ja kuten olemme ilmoittaneet mm. eri seurakuntavierailujen yhteydessä.
Ostamalla kirjan kustannat samalla venäjänkielisen kirjan lahjoitettavaksi juutalaisyhteisöissä eri puolilla Baltiassa ja venäjänkielistä maailmaa.

Jesaja 53 selityksin on tärkeä ja merkittävä kirja juutalaistyössä sekä evankelioinnin että opetustyön kannalta koska kirjan kautta avautuu myös raamattua enemmän tunteville uusia näkökulmia Jesajan 53.-luvusta.
Kirjan alkuperäisteoksen on kirjoittanut messiaaninen juutalainen tohtori Mitch Glaser joka itse tuli uskoon tutkittuaan tätä kyseistä Jesajan 53 lukua. Tohtori Glaser toimii nykyisin Chosen People Ministries USA:n johtaja. Teillä kaikilla on tilaisuus tulla kuuntelemaan tohtori Glaseria livenä Vammalan helluntaiseurakuntaan Sar Shalom konferenssiin, jossa hän pitää Jesaja 53-seminaarin ensi vuoden maaliskuussa, tarkemmin 8.3.-10.3.2013. Tarkempaa tietoa ohjelmasta päivitetään netissä osoitteessa: www.sarshalom.info

Kirjan kirjoittaja on löytänyt Messiaansa Jesaja 53-luvun profeetallisten tekstien kautta ja haluaa kertoa kirjansa välityksellä juutalaisten Messiaasta omalle kansalleen. Me haluamme Via Baltica Team’ina olla välittämässä tämän Jesaja 53- luvun jakeissa olevan pelastavan profeetallisen sanoman Suomen juutalaisille. – Jeesus itse sanoi: ”tästedes te ette näe minua, ennen kuin sanotte: Siunattu olkoon hän, joka tule Herran nimeen.” Matt. 23:39. Tämä tarkoittaa sitä, että he kuulisivat ja voisivat huutaa nuo sanat Herran puoleen … ja Messias voisi tulla omilleen!

Jesaja 53 selityksin kirjan ensimmäisen suomenkielisen painoksen määrä on 1000 kappaletta. Nyt sinulla on erinomainen tilaisuus tilata oma kirja ensipainoksesta ja vaikkapa joululahjaksi ystävällesi. Tämä kirja sopii kaikille kaikkialla myös evankeliointivälineeksi, koska Jeesuksen sovitustyön selitysteos sopii sekä juutalaiselle että kreikkalaiselle, suomalaiselle, latvialaiselle, liettualaiselle….

Annamme sinulle vielä myös mahdollisuuden olla mukana tässä tärkeässä yhteisessä projektissamme ja ponnistuksessamme, tukemassa ”Jesaja 53- selityksin” painatuskustannuksissa. Aikomuksemme on painaa kirjaa myös venäjänkielisenä Baltiassa varojemme mukaan, toimittaa ”Leipää Baltiaan”. Nyt olemme tilanneet pienen 100 kappaleen maistiaiserän myös venäjänkielistä Jesaja 53 selityksin kirjaa.

Suuri kiitos vapaaehtoisille puurtajille ja kirjan painatuskustannuksiin osallistuneille!

Seuraavassa on lyhyt katkelma Jesaja 53 selityksin käännöksestä:

LUKU 9:
ONKO JESHUA JESAJAN 53. LUVUN TÄYTTYMYS?

Nyt kun olemme luoneet taustaa profetialle ja osoittaneet, että Uuden testamentin kirjoituksia voidaan pitää historiallisesti tarkkoina, on aika verrata molempia testamentteja keskenään nähdäksemme, täyttikö Jeshua profetian. Jeshua itse toimi samoin, kun Hän evankelista Luukkaan mukaan kohtasi kaksi masentunutta opetuslastaan ylösnousemuksensa jälkeen.
Hän kulki heidän kanssaan jonkun aikaa ja avasi sitten heidän silmänsä näkemään, kuka Hän todella oli. Hän täytti Heprealaisten kirjoitusten profetiat, jotka liittyvät Messiaan ensimmäiseen tulemukseen:

Niin hän sanoi heille: ”Oi, te ymmärtämättömät ja hitaat sydämeltä
uskomaan kaikkea sitä, minkä profeetat ovat puhuneet! Eikö Kristuksen
pitänyt tätä kärsimän ja sitten menemän kirkkauteensa?” Ja hän alkoi
Mooseksesta ja kaikista profeetoista ja selitti heille, mitä hänestä oli
kaikissa kirjoituksissa sanottu. (Luukas 24:25-27)

Noudatamme nyt samaa lähestymistapaa tutkiessamme Jesaja 53:n tekstiä yksityiskohtaisemmin ja vertaamme sitä Uuden testamentin kirjoituksiin vastataksemme kysymykseen, “Täyttääkö Jeshua Jesaja 53. luvun profetian?”
Yritämme vastata tähän kysymykseen vertaamalla Jesajan profetiaa kertomukseen Jeshuasta sellaisena kuin se ilmenee niiden opetuslasten ensi käden kuvauksista, jotka tunsivat Hänet ja ovat kirjoittaneet evankeliumit.
Aloitamme jakamalla Jesaja 53 sisällön kahteen osaan. Ensin katsomme Palvelijan henkilö- ja luonnekuvaa. Toiseksi tarkastelemme Hänen saavutuksiaan elämässä ja kuolemassa nähdäksemme, vastaavatko ne Jeshuan tekoja.

PALVELIJAN LUONTEENLAATU
Jesaja 53. palvelijan luonnetta kuvaillaan Hänen kärsimystensä yhteydessä. Todellinen luonteemme tulee esille kohdatessamme vaikeita tai mahdottomia tilanteita. Tässä luvussa Palvelija kohtaa juuri tämän avoimin ja rehellisin mielin, sielun tuskaa kokien.
Verrataanpa viittä Jesajan kuvaamaa Palvelijan luonteenpiirrettä siihen, mitä Uuden testamentin kirjoitukset sanovat Jeshuasta.

PROFEETALLINEN KUVAUS

Palvelija oli nöyrä:
Katso, minun palvelijani menestyy,
hän on nouseva, kohoava
ja sangen korkea oleva. (Jesaja 52:13)

Hän kasvoi Herran edessä niin kuin vesa,
niin kuin juuri kuivasta maasta.
Ei ollut hänellä vartta eikä kauneutta;
me näimme hänet,
mutta ei ollut hänellä muotoa,
johon me olisimme mielistyneet. (Jesaja 53:2)

———————————————

Lukijoiden palautetta:
Jesaja 53 selityksin on kirjoitettu erittäin ymmärrettävästi ja hienotunteisesti! Se auttoi minua lukemaan ja ymmärtämään Raamattua aivan uudella tavalla.
– Steve, Manhattan

Etsin Jumalaa, ja ystäväni suositteli, että lukisin Heprealaisista kirjoituksista Jesajan luvun 53. Huomasin täysin odottamattomalla tavalla tulleeni vedetyksi sen Herran Palvelijan luo, josta tässä luvussa kerrotaan.
– Robynne, New Jersey

Luin Raamatusta Jesajan luvun 53, ja se muutti elämäni täysin! Lopultakin ymmärsin, mikä oli estänyt minua pääsemästä henkilökohtaiseen suhteeseen Jumalan kanssa. Tämä luku toi minulle toivon!
– Menachem, Brooklyn

Yhteistyöterveisin,
Toivo & Malla Mäki                                                                                                        Coordinators of Baltic Jewish Ministry Jamijarvi Pentecostal Church – Via-Baltica Team

Kirjatilauksen voi hoitaa sähköpostilla malla@ippnet.fi tai puhelimitse Malla 040-965 2925 Kirjatilauksen voi maksaa tilillemme: Jämijärven Siion rukoushuoneyhdistys ry:lle, viite ”Jes-53” Pankki POP – Jämijärvi – Tilin nro IBAN: FI4247221020052871