SHALOM CHAVERIM

Meillä on Via Baltica Teamin ja CPM-Finlandin tiimoilta tulossa hyvin mielenkiintoinen syksy. Kuten muistatte, olemme saaneet Jesaja 53 selityksin suomenkielisen kirjan käännösoikeuksien lisäksi käyttöömme myös Jesaja 53 selityksin venäjänkielisen painoaineiston. Tähän mennessä olemme painaneet kirjoja Suomessa jo noin 3500 kappaletta ja jakaneet niitä venäjänkielisellä työalueellamme Baltiassa, Venäjällä  ja jopa laajemmaltikin teidän avullanne – täysin ilmaisjakeluna.

Kirjoja on toimitettu Baltian ja Valkovenäjän lisäksi Venäjälle aina Vladivostokiin asti ja nyt meillä on pyyntö toimittaa Raamattujen lisäksi Jesaja 53 kirjoja Moskovan sekä muualle Venäjän messiaanisille juutalaisille Kaukoitään Birobidzhanin alueelle, jonne Neuvostoliiton aikana karkotettiin suuria määriä juutalaisia.

 Luonamme oli äskettäin vierailemassa Latvain venäjänkielisten helluntaiseurakuntien piispa Nikolaj Grib, pitkäaikainen yhteistyökumppanimme Baltiassa. Olimme sopineet vierailusta aikaisemmin tämän vuoden keväällä. Hän halusi tavata seniorisaarnaaja Arthur Kukkulaa ja tällainen tilaisuus järjestyi. Samalla pidimme kokouksen Vammalan helluntaiseurakunnassa, josta tilaisuudesta olemme saaneet paljon hyvää palautetta.

Piispa Grib toimii seurakuntiensa johtajuuden lisäksi International Assembly of Christian Faith – kansainvälisen kristillisen uskonliikkeen venäjänkielisten helluntaiseurakuntien presidenttinä.  Hänen vierailunsa yhteydessä saimme kuulla tänä syksynä järjestettävästä venäjänkielisten piispojen ja pastorien kansainvälisestä konferenssista Ukrainassa. Konferenssiin saapuu arviolta 2500 venäjänkielisten helluntaiseurakuntien johtajaa eri puolilta maailmaa.  Piispa Grib’in Suomen vierailunsa aikana saimme kutsun via Baltica Teamina ja CPM-Finlandina osallistua tuohon suureen konferenssiin. Kutsun lisäksi saimme luvan jakaa tuossa lokakuussa pidettävässä tilaisuudessa informaatiota juutalaistyöstä, jokaiselle halukkaalle vieraalle yhden venäjänkielisen Jesaja 53 selityksin kirjan, yhteystietoja vastaan.

 Tämäkin haaste on Jumalan suurta johdatusta juutalaistyön kannalta, tuossa tilaisuudessa voidaan jakaa Herralta saatua kutsua juutalaisten evankelioinnista – ” Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle.”  Tämä ajatus on ystävämme piispa Nikolaj Gribin näkemyksen mukaan tärkeä ja ajankohtainen asia julistaa myös slaavilaisten seurakuntien keskellä heidän menestyksensä kannalta.

 

Meillä on nyt edessämme uusi suuri haaste Ukrainassa, joka on osa Jesaja 53 selityksin kirjaprojektiamme – 2000 kappaleen Jesaja 53 selityksin venäjänkielisen painatus Ukrainassa lokakuun alkuun 2013 mennessä.  

Toki olemme saaneet jo lupauksen pienen osan kustannusten kattamiseksi CPM:n kautta tähän Ukrainan hankkeeseen, mutta taloudellinen tarpeemme tätä projektia varten on kirjoitushetkellä huomattava.

 Olisimme erittäin kiitollisia kaikesta mahdollisesta avusta kirjojen suhteen, sekä rukoustuesta että taloudellisesta avusta.

Mikäli haluatte olla mukana taloudellisesti Ukrainan projektissamme, voit lähettää tukesi sivustolla löytyvien pankkiyhteystietojen kautta.

 Siunaavin terveisin,

 Toivo & Malla

Via Baltica Team