Keskikesäiset helteiset terveiset jokaiselle juutalaistyön ystäville, esirukoilijoille ja tukijoille. Kuluvan kesän aikana on ehtinyt tapahtua monenlaista; saimme saatella haudan lepoon Herran uskollisen palvelijan, Arthur Frederik Kukkulan sekä hänen Alma-Reetta vaimonsa, joka sai kutsun kotiin heti puolisonsa Arturin poisnukkumisen jälkeen.

Kaipaamme heitä syvästi mutta elämme ihanassa jälleennäkemisen toivossa. Siunaustilaisuus Vammalan helluntaiseurakunnassa oli erittäin herkkä ja koskettava. Arthurin ja Alman elämä oli saanut koskettaa voimakkaan palvelutyön kautta kymmenien tuhansien ihmisten lisäksi vielä heidän elämänsä ehtoolla monia lähellä eläneitä naapureita, kotisairaanhoitajia ja heitä hoitaneita vanhustentalon työntekijöitä. Jospa meillä kaikilla olisi uskon elämästämme näin erinomainen todistus ulkopuolisilta.

Keskikesän toimintamme on ollut odotettua vilkkaampaa. Heinäkuun aikana saimme toimittaa Vilnaan kokonaisen rekkalastillisen sairaalatarvikkeita, pyörätuoleja, rollaattoreita ym. liikuntaesteisten apuvälineitä, niitä kipeästi tarvitseville. Laajenevaa kirjallisuustyötämme varten olemme juuri tehneet tilauksen Jesaja 53-selityksin kirjoista espanjaksi. Toimitamme elokuun aikana yhteensä 2000 kpl painoksen kirjoja Espanjaan eri toimijoille, juutalaisevankelioinnista kiinnostuneille ja sitä työtä tekeville evankelistoille, pastoreille seurakunnille sekä yhdistyksille. Muistetaan rukouksin tätä uutta tärkeätä avausta ja kirjallisuusprojektia aina kirjapainosta jokaiseen kirjan vastaanottajaan asti, että Herran hyvä suunnitelma toteutuisi kirjan jakajien sekä vastaanottajien elämässä. Rukoillaan erityisesti Espanjan juutalaisten pelastumisen puolesta, että Jesaja 53 selityksin kirjan kautta välittyvä kirkas evankeliumi voisi tehdä sen tehtävän miksi se on lähetetty. Näin kiitollisella mielellä Herran uskollisuudesta ja huolenpidosta saamme jatkaa kohti tulevan syyskauden uusia haasteita.

Edellisen lisäksi ovat seuraavat rukousaiheet:

-Syyskuun lopulla järjestämme juutalaisevankelioinnin tasokurssin, STEP-kurssin Lapuan helluntaiseurakunnassa. Opettajana kurssilla ovat Eugene ja Daria Ivanov Beit Sar Shalom seurakunnasta Saksasta. Kurssin alustava ohjelma on nähtävissä nettisivuiltamme. Kurssi on tarkoitettu kaikille juutalaisten evankelioinnista kiinnostuneille. Kurssi on kohdistettu erityisesti nuorille, mutta se sopii myös kaikille nuorenmielisille ikärajaan katsomatta. Tervetuloa mukaan kaikki asiasta kiinnostuneet, lisätietoa kurssista lähetämme kaikille halukkaille. Kurssi kestää kolme päivää ja ajoittuu 29. 9.2016 – 1.10.2016 ajalle arki-iltoihin sekä lauantaipäivään.

-Lokakuussa meillä on jälleen vuorossa mahtavat Lehtimajajuhlat sekä Salossa, että Karmel-kodilla Hämeenkyrössä. Kannattaa jo varata kalenteristanne aika jompaankumpaan tilaisuuteen tai vaikkapa molempiin. Lehtimajanjuhlien tilaisuuksista lähetämme alustavan ohjelman eri postituksena, lisäksi kummatkin ohjelmat ovat nähtävissä myös nettisivuillamme.3cb4f4a183832a47731d4659db0f8da5
Puhujavieraanamme on Fiona Sorbala CPM Lontoosta ja musiikissa Salon juhlilla ovat mukana Catherine Chernousova Moskovasta, Kremlin orkesterista sekä Konstantin Kurins Riiasta ym. ym. Näille lehtimajan juhlille kannattaa lähteä kauempaakin. Molemmissa paikoissa on saatavilla hyvät majoittumismahdollisuudet aterioineen, Salossa www.bergvik.fi ja Hämeenkyrössä  www.karmelkoti.fi. Suosittelemme, että varaatte paikkanne  ajoissa sekä ilmoittaudutte ruokailuihin. Tarkempaa infoa lisää seuraavissa uutiskirjeessämme sekä nettisivuillamme.

-Lokakuussa  niinikään on  Ukrainassa pidettävä IACEF Lvovin suuri konferenssi, jonne saapuvat pastorit ja työntekijät ympäri venäjänkielistä maailmaa. Konferenssiin liittyvänä rukousaiheena ovat 2000 kappaleen venäjänkielisen Apostolin sydän-kirjan painattaminen Ukrainassa. Muistanette edellisen Jesaja 53-kirjan onnistuneen jakelun tuossa ensimmäisessä venäjänkielisten piispojen ja pastoreiden suuressa konferenssissa.

Nämä edellä mainitut monet rukousaiheet sekä jo tutuiksi käyneet muut rukousaiheet Daugavpilsin juutalaisyhteisöstä; uskossa olevien veljien ja sisarten muistaminen rukouksin on äärettömän tärkeätä. Kuukausittainen lääkeavustus, yhteydenpito ja tapaamiset, ovat avanneet sydämien ovia ja tuoneet mukaan tilaisuuksiimme monia muita yhteisön jäseniä.

Haluamme muistuttaa, että meillä on enää noin neljä vuotta aikaa tavoittaa holokaust-vanhuksia, sitten heitä ei enää ole keskuudessamme. Tämä on todellisuutta kaikkialla maailmassa missä heitä tällä hetkellä onkin. Rukoillaan että saisimme olla todistamassa heille oikeassa paikassa oikeaan aikaan, että koko se sato joka on meidän korjattavaksemme tarkoitettu tulisi talteen otetuksi meidän peltosaroiltamme.

Kiitollisina sinun esirukouksistasi ja taloudellisesta tuestasi Baltian juutalaistyölle.

Siunaavin yhteistyöterveisin,

Toivo ja Malla